tiistai 18. huhtikuuta 2017

OneNotesta on tullut keskeinen ja toimiva oppimisen väline

OneNote oppimisympäristönä

Kevään koittaessa on harjoiteltu paljon asioita, opiskeltu, tallennettu kuvia ja videoita. Kaikki ne löytyvät myös oppilaiden muistikirjoista. Niihin voidaan palata uudestaan, muokata ja lisätä asioita sitä mukaa, kun uutta opitaan. OneNote toimii siis hyvin tuotosten tallennuspaikkana myöhempää käsittelyä varten.

Tehtyjen käsitöiden eri työvaiheet on kuvattu OneNoten kansioihin, joissa sitten koko työn valmistusprosessi on nähtävissä. Samoin fysiikan ja kemian tutkimuskokeet on kuvattu eri vaiheissa. Opittuja asioita on kerrattu vielä muistikirjaan koottuja tehtäviä tehdessä.
Oppimateriaalia ei juurikaan ole sopivaa valmiina, vaan lähes kaikki oppimiskokonaisuudet on koottava erikseen. Muistikirjaan on kätevä koota kaikki materiaalit. Myös videot voi suoraan lisätä sinne näppärästi, ja ne ovat sieltä helposti löydettävissä. Kertauksen ja toistojen kautta laitteiden käytön hallinta on varmentunut sekä lapsilla että aikuisilla.


Pääsiäissuunnistusta ja tehtäviä iPadien avulla.
Kapillaari-ilmiön tutkimista ja tulosten tallentamista OneNoteen.


Päivän saalis!

Retkiltä on kätevää ottaa kuvia, joista voi koulussa myöhemmin kirjoittaa tai äänittää pieniä tarinoita.


Veescope Live ja Green Screen

Harjoittelimme viikonpäivien nimiä viikonpäivälaulun avulla.
Laulun sanoihin oli OneNoten kansiossa kuvasarja, josta piti osata nimetä viikonpäivää vastaava kuva.


TIISTAINA TOI TALITINTTI TEETÄ TEIDÄN NAAPURIIN 🎵
Oppilaat harjoittelivat laulua musiikin tunnilla ja tallensivat sen iPadille OneNoteen harjoittelun jälkeen. Jokainen oppilas sai oman viikonpäivän, johon valittiin sopivat roolivaatteet ja harjoiteltiin pieni esitys. Kukin lapsi toimi oman taitotasonsa mukaan. Harjoittelun jälkeen oppilaat valitsivat itselleen omaan esitykseen sopivan taustakuvan. Taustakuva siirrettiin Veescope Live-sovelluksen avulla oman esityksen taustaksi. Videot kuvattiin samalla sovelluksella vihreän lakanan toimiessa Green Screeninä.  Videot vielä muokattiin iMovien avulla ja oppilaiden musiikin tunnilla harjoittelema laulu lisättiin ääneksi. Hyvät ohjeistukset ja tuki videon tekemiseen saatiin jälleen kerran Olli- mentorilta. Kiitokset myös Johanna-opelle laulun harjoittelusta ja äänityksestä.

Lopuksi vielä tallensimme videon sekä luokan omaan videopalveluun Officen 365:ssa että linkkinä OneNoten kansioon.

Viikonpäivien oppimisen lisäksi opimme tekemään yhdessä yhteistä projektia, jossa jokaisella lapsella oli tärkeä oma tehtävänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti